William Hendriks (40)
 

Getrouwd, 2 kinderen – Woont in Arnhem
Projectleider Civiel

 

"Mijn eerste kennismaking met BOOT is eigenlijk wel een mooi verhaal. Ik zat op de HTS in Arnhem en op de valreep mocht ik in het derde jaar toch op stage. Waar ik nog niks had geregeld had mijn klasgenoot wel een stage geregeld. Alleen hij kreeg te horen dat hij geen stage mocht lopen. Dus je raadt het al. In plaats van dat hij stage ging lopen bij BOOT mocht ik. Dat is zo goed bevallen dat Kees Boot mij halverwege het vierde jaar belde met de vraag wat mijn plannen waren als ik klaar ben met school en of ik niet bij BOOT wilde komen werken. En nu 19 jaar later werk ik nog steeds bij BOOT.

Typisch BOOT
Kenmerkend aan BOOT is voor mij de goede en positieve sfeer onderling, de collegialiteit, de vrijheid die je krijgt en de open cultuur. Bij BOOT ben je absoluut geen nummertje. Hierdoor hebben we een hele prettige bedrijfscultuur. Natuurlijk moet je ook resultaten behalen, maar de basis van BOOT is uitgaan van het positieve en mensen de kans geven om te groeien.

Als projectleider civiel ben ik verantwoordelijk voor dat alle projecten goed verlopen zowel technisch als financieel. Het leuke aan deze baan is dat ik veel vrijheid heb en dat ik mijn eigen agenda mag bepalen. De ene dag ben ik veel onderweg en heb ik afspraken met diverse opdrachtgevers en de andere dag ben ik bezig om technisch inhoudelijke vraagstukken met mijn collega’s op te pakken en daarnaast de administratie bij te werken. 

Als projectleider is het nu nog te leuk!
Ik ben al 12 jaar projectleider, maar ik ben nog lang niet uitgekeken in mijn rol!


Anderen enthousiast maken
Het mooie van dit werk is dat ik de kans krijg om anderen enthousiast te maken over het vakgebied civiel. Het geeft me een kick om de buitenruimte beter te maken en meer leefbaar. Ik wil mensen blij maken met hun omgeving. Maar mijn grootste drijfveer is dat ik de mogelijkheid krijg om met mensen samen te werken. Anderen enthousiast te maken en te zien raken over het vakgebied civiel en beter zien worden in het werk wat ze doen. Mijn werk bij BOOT is een mooie combinatie van technisch bezig zijn en mijn collega’s verder helpen om te groeien binnen BOOT.

Als projectleider civiel moet je van heel veel dingen wel iets weten. Denk hierbij aan bodemsanering, stukje geo-informatie en natuurlijk civiel. Doordat je van veel dingen op de hoogte bent ben je breed inzetbaar en kun je een integraal project goed coördineren. Wil ik meer weten over een bepaald onderwerp dan betrek ik specialisten erbij die wel de juiste kennis hebben. Op deze manier kan je een ander een platform geven om zich daarop te profileren.

Trots
Een project waar ik het meest trots op ben is er niet, ik ben op heel veel projecten trots. Wat we de laatste jaren veel hebben gedaan zijn landschapsinrichtingen. Twee mooie voorbeelden zijn de Tuinen van West in Amsterdam en De Balij en Bieslandse Bos in Pijnacker-Nootdorp. Bij beide projecten kregen we de mogelijkheid om naast groot stedelijk gebied een recreatie gebied te creëren. Het leuke aan deze projecten is de veelzijdigheid doordat dat vele aspecten samen komen denk aan bodemsanering, het aanleggen van civiele constructies, water bergingen, maar ook de aanplanting van bomen en planten. Bij beide projecten ben ik intensief betrokken geweest. Het allerleukste is natuurlijk het eindresultaat, want met deze twee projecten creëer je een recreatiegebied waar de mensen kunnen ontspannen in hun eigen omgeving."

.

Nieuwste vacature

Bouwkundig inspecteur

Bouwkundig inspecteur

De orderportefeuille van BOOT groeit! Daarom zoeken we een Bouwkundig inspecteur   Bij BOOT werken we vandaag aan de toekomstbestendige …

Lees verder Bekijk alle vacatures ›

Laatste nieuws

Circulaire buitenruimte bij BOOT

Circulaire buitenruimte bij BOOT

Vrijdag 8 maart 2019

In 2017 en 2018 maakte BOOT een start met de circulaire inrichting van het bedrijfspand in Veenendaal. Onderdeel daarvan is ons toonaangevende Circulair Café waar we dan ook erg trots op zijn. Maar we houden het niet alleen bij de binneninrichting, ook de buitenruimte krijgt een circulaire metamorfose. BOOT kocht een stuk grond naast het pand om daarmee in extra parkeerbehoefte te voorzien. Het ‘groen’ dat daarbij vrijkomt, is verplant naar een andere plek op het terrein en kan daar verder doorgroeien. Bij de inrichting van de buitenruimte wordt onder andere rekening gehouden met de biodiversiteit, hittestress, waterberging en -infiltratie en het herbruiken van materialen zoals bestrating. Kortom: we denken niet alleen circulair, we doen ook circulair!

Lees verder

Volg ons