De circulaire sloop van Erasmus MC begint!

De circulaire sloop van Erasmus MC begint!

Donderdag 27 september 2018

Donderdag 27 september 2018 tekenden de firma Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek en het Erasmus MC een contract voor het circulair slopen van het eerste gebouw op de campus. Deze sloopfase is onderdeel van een groot slooptraject waaronder meerdere gebouwen, zoals het oude ‘Dijkzigt’ ziekenhuis, vallen.

Het Erasmus MC heeft sinds mei 2018 een nieuw onderkomen. Hierdoor zijn een aantal gebouwen aan de ’s Gravendijkwal leeg komen te staan. De gebouwen worden zoveel mogelijk ‘circulair’ gesloopt. Het sloopproject is onderdeel van Tranche II, waarvan de duur tot 2022 loopt.

Dusseldorp behoort tot de grotere, duurzame en professionele sloopbedrijven van Nederland en is gespecialiseerd in het circulair slopen. Onder leiding van Synarchis is met BOOT het aanbestedingstraject doorlopen met als resultaat dat degene die het hoogst op de hergebruik lijst scoorde, de firma Dusseldorp, de opdracht is gegund. Zij hebben aangegeven dat zij, bovenop de ambitie van het Erasmus MC, nog meer kunnen circuleren en hergebruiken dan het Erasmus MC vraagt.

Uniek bij deze aanbesteding is dat als selectiecriterium het zogenaamde ‘materialenpaspoort’ uit de database van Madaster is gebruikt. Het materialenpaspoort bestaat uit een lange lijst met producten (2720) en is van cruciaal belang geweest bij het toekennen van deze opdracht. Een deel van deze materialen is al afgenomen door Woonstad Rotterdam voor één van hun woonprojecten.

Materialen die vrijkomen worden geplaatst op Insert, waardoor vraag en aanbod aan elkaar wordt gekoppeld (www.insert.nl).

Wat wij doen?
In dit hele proces adviseert BOOT en dragen we zorg voor de sloopvoorbereiding. Nu er gestart wordt met de daadwerkelijke sloop gaan we de toezicht en directievoering verzorgen.

Terug naar overzicht

Gerelateerd project

Circulair slopen van het Dijkzigt

Circulair slopen van het Dijkzigt

BOOT is dé specialist als het gaat om circulair slopen. Hoe doen we dat? Een mooi voorbeeld is de sloop van het Dijkzigt ziekenhuis. Het Dijkzigt ziekenhuis is een onderdeel van het Erasmus MC in Rotterdam.

Lees verder

Gerelateerde dienst

Circulaire sloop

Circulaire sloop

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Gebouwen worden vervangen of aangepast aan moderne eisen. Opdrachtg

Lees verder