Risicobeheersing nieuwbouw Zoetermeer

Bouwwerkzaamheden kunnen vergaande gevolgen hebben voor de omgeving, zeker als het om bewoond gebied gaat. Bouwbedrijf Reijersen wilde hier bij hun nieuwbouwproject op een zorgvuldige manier mee omgaan. Daarom gaf het BOOT de opdracht bouwkundige opnames uit te voeren.

Wat deed BOOT?

Als eerste hebben we de invloed van de werkzaamheden op de omgeving bepaald. Daarbij hoorde de bouwkundige opname van twintig vrijstaande villa’s. Gedurende dit hele proces namen we de communicatie met de omgeving voor onze rekening.

In de vooropname legden we de bouwroute vast door middel van een hoogtemeting. Deze route loopt direct langs een vaart en diverse huizen en percelen; een gebied dat sterk aan autonome zetting onderhevig is. Vervolgens voerden we een trillingspredictie uit om te kunnen bepalen welke invloed het heiwerk heeft op de omliggende bouwwerken. Bij een aantal gebouwen bleek daaruit dat het heiwerk conform de richtlijn SBR-A kans op schade oplevert. Daarom verzorgde BOOT een deels bemande en uitgebreidere trillingsmeting.

Risicobeheersing loont

Het totaalpakket van BOOT aan voorbereiding, analyse en begeleiding met betrekking tot de risico’s die de bouw in Zoetermeer met zich meebracht zorgde voor een ononderbroken en veilig heiproces. Daarmee waren de opdrachtgever en omwonenden uiteraard erg blij. Risicobeheersing is dus voor vele partijen waardevol.

Terug naar overzicht

Dit project in kaart

Bekijk alle projecten op de kaart

Dit project in het kort

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Reijersen

Uitvoering: februari 2017 - juli 2017

Vakgebied: Risicomanagement

Contactpersoon

Hendrik Beihuisen
Projectleider Geo-informatie

Tel: 0318-527600
Mob. tel.: 06-53351417

Hendrik  Beihuisen

Neem contact op met Hendrik Beihuisen