insert, online bouwmarktplaats, marktplaats, sloopbedrijven, duurzaam, circulair, circulair bouwen

Insert is een collectief van sloopbedrijven zonder winstoogmerk. Het doel van Insert is het verbinden en ondersteunen van partijen in de bouwketen om samen het hergebruik van bouwmaterialen verder te stimuleren. In de visie van Insert moet het heel normaal zijn dat materialen uit sloop,- renovatie of transformatieprojecten, een nieuwe bestemming krijgen. De transformatie van herbruikbare sloopmaterialen naar bouwmaterialen vraagt echter om samenwerking.

ONLINE MARKTPLAATS

Eén van de uitdagingen waarvoor sloopbedrijven elkaar nodig hebben, is het voorzien in volume. Alleen als sloopbedrijven hun krachten bundelen, kunnen ze een antwoord geven op de toenemende vraag naar grote volumes gebruikte bouwmaterialen. Insert heeft een online marktplaats ontwikkeld. Deze marktplaats wordt constant gevuld met het gecombineerde aanbod van meerdere sloopbedrijven, vanuit een eigen identiteit, maar wel op een centrale locatie. Het beschikbaar stellen van materialen én informatie daarover typeert de rol van Insert. De marktplaats bevordert het invoegen (‘Insert’) van gebruikte materialen in nieuwe projecten. Bekijk HIER de online circulaire bouwmarktplaats. 

CIRCULAIR SLOPEN EN BOUWEN BEVORDEREN

BOOT is als ingenieursbureau al jarenlang betrokken bij de engineering van sloopprojecten en de vrijkomende materialen. In de jaren 90 resulteerde dit in de jaarlijkse uitgave van de Tarievenwijzer Afvalstoffenbestemmingen met bijhorende kaart. Anno nu realiseren wij circulaire projecten . Daarbij krijgen materialen na demontage een nieuwe bestemming. Deze projecten maakten duidelijk dat circulair slopen en bouwen om specifieke kennis én een andere werkwijze vraagt. Door hiervoor een collectief op te richten en samen te werken wil BOOT het circulair slopen en bouwen naar een volgend niveau brengen.

MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie over Insert of wilt u weten welke bedrijven zich al hebben aangemeld?
Neem contact op met:

Peter Kreukniet - Programmamanager Circulair
06 - 300 406 29
peter.kreukniet@insert.nl
http://www.insert.nl

VOLG INSERT
facebook, insert, ciculaire bouwmarktplaats, duurzaam, circulair Linkedin, insert, ciculaire bouwmarktplaats, duurzaam, circulair

 

Laatste nieuws

Circulaire buitenruimte bij BOOT

Circulaire buitenruimte bij BOOT

Vrijdag 8 maart 2019

In 2017 en 2018 maakte BOOT een start met de circulaire inrichting van het bedrijfspand in Veenendaal. Onderdeel daarvan is ons toonaangevende Circulair Café waar we dan ook erg trots op zijn. Maar we houden het niet alleen bij de binneninrichting, ook de buitenruimte krijgt een circulaire metamorfose. BOOT kocht een stuk grond naast het pand om daarmee in extra parkeerbehoefte te voorzien. Het ‘groen’ dat daarbij vrijkomt, is verplant naar een andere plek op het terrein en kan daar verder doorgroeien. Bij de inrichting van de buitenruimte wordt onder andere rekening gehouden met de biodiversiteit, hittestress, waterberging en -infiltratie en het herbruiken van materialen zoals bestrating. Kortom: we denken niet alleen circulair, we doen ook circulair!

Lees verder